Dzieci z grupy Biedronki samodzielne przygotowały pyszne II śniadanie. Przyniosły do przedszkola potrzebne produkty. Przedszkolaki już dobrze wiedzą, że aby przystąpić do działań kulinarnych, należy najpierw dokładnie umyć ręce i założyć fartuszki. Następnie wszyscy wspólnie przypomnieli sobie zasady bezpieczeństwa, które należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym wszyscy przystąpili do przygotowania stanowisk pracy i zabrali się do pracy.
Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonały doskonale. Kanapki były nie tylko smaczne, zdrowe ale i pięknie ozdobione. Okazało się, że dzieci jednak lubią warzywa, gdyż pamiętać należy, że najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. Nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem. Dzieci przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.